Vi söker dig som kan utveckla vår försäljning av förpackningslösningar till tung industri i främst Skandinavien, Östeuropa, Storbritannien. Fokus ligger på Stål- och Aluminiumindustrin där vi kombinerar maskin- och materialösningar för att hjälpa våra kunder att undvika rost- och hanteringsskador.
Arbetet innebär att identifiera kunders utmaningar inom förpackningsområdet och tillsammans med specialist funktioner inom Lamiflex driva projekt framåt till en bra lösning. Dessa projekt kan ofta vara komplexa där det gäller att ha kontakter på olika nivåer hos
kunden, som ofta är ett stort företag med många beslutsfattare.

Du har arbetat några år med B2B försäljning gärna med erfarenhet från stora kunder.
Du bör ha en akademisk examen och ett intresse för teknik. Erfarenhet av maskinförsäljning ses som en merit. Som person är du drivande, kreativ och mycket resultatinriktad med ett bra affärssinne.
Du stimuleras av möten med olika kulturer. Du bör ha mycket goda kunskaper i engelska. Ytterligare språk är meriterande.
Du är van och villig att resa. Räkna med minst 80 resdagar om året, till stor del utomlands. Jobbet är fritt och utvecklande men ställer också krav på organisationsförmåga och på ett smidigt sätt lösa uppkomna situationer.

För rätt person finns det goda utsikter att utvecklas vidare i en mycket framgångsrik koncern i snabb tillväxt. Välkommen att ringa Marknadschef Mats Järpehag, tel. 070-5457961 för mer information.

Skicka en kort ansökan med meritförteckning senast den 25 januari till: mats.jarpehag [at] lamiflex.se